Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Noi cereri de demisie: alți judecători pleacă din sistem

5 dec. 2016,, 11:19   Societate
6393 6

Noi cereri de demisie: alți judecători pleacă din sistem
Foto: bizlaw.md

Valul de demisii din sistemul de justiție continuă.


După ce săptămîna trecută membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat cererile de demisie a doi judecători de la Curtea de Apel Chișinău, dar și a Tatianei Răducanu, de la Curtea Supremă de Justiție, alți nouă magistrați au depus cereri de plecare din sistem transmite bizlaw.md, citat de NOI.md.

Astfel, la ședința de mîine, CSM urmează să examineze demisiile a nouă judecători, dintre care șase de la instanțele de apel și trei de la instanțele de fond. Astfel, numai de la Curtea de Apel Chișinău urmează să plece patru magistrați: Borislav Babenco, Victor Pruteanu, Evghenii Sanduța și Nichifor Corochii. Asta după ce săptămîna trecută alți doi judecători au demisionat: Ana Gavriliță și Ala Nogai.


Tot mîine, membrii CSM vor examina cererile de demisie a doi judecători de la CA Bălți. Este vorba de Vera Toma și Ana Albu. De asemenea, urmează să fie examinate și cererile a trei magistrați de la instanțele de fond: Ludmila Cernei, de la Judecătoria Ciocana, mun. Chișinău, Elena Tverdohleb, de la Judecătoria Briceni, și Serghei Procopciuc, de la Judecătoria Orhei.

La ultima ședință, CSM a aprobat și cererea de demisie a judecătoarei de la Curtea Supremă de Justiție Tatiana Răducanu. În cadrul unui briefing de presă, președintele CSM, Victor Micu, a explicat că unul dintre motive ar fi reforma sistemului de pensii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?