Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Tapiola: Nu-mi fac griji pentru relația dintre Moldova și UE

5 dec. 2016,, 11:01   Politică
2928 10

Foto: timpul.md

Abordarea UE față de Republica Moldova nu se va schimba în urma alegerii lui Igor Dodon în calitate de președinte, a sugerat recent, la o emisiune televizată, șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, citat de NOI.md.

Referindu-se la poziția exprimată de Igor Dodon în problema integrării europene, diplomatul a precizat că UE nu analizează declarații, dar fapte concrete. Mai mult decît atît, Pirkka Tapoiola a spus că se află în relații bune, amicale cu președintele ales și va discuta cu el acest subiect.

„În primul rînd, îl cunosc pe Igor Dodon. În al doilea rînd, nu pot să comentez declarații în calitate de ambasador, dar ce pot să spun este că abordarea noastră generală este următoarea: noi nu vom analiza declarațiile făcute, ci doar rezultatele reformelor, vrem să vedem fapte, care sînt pragmatic gestionate. Haideți să ne uităm la relația noastră. În primul rînd, avem Acordul de asociere, legăturile noastre sînt foarte profunde, 64% dintre exporturile din Moldova merg spre UE”, e explicat Tapiola într-un interviu pentru agora.md.

Șeful Delegației UE a mai subliniat că nu-și face griji pentru viitorul parteneriatului dintre Moldova și UE.

„Eu văd Republica Moldova apropriindu-se tot mai mult de Uniunea Europeană, nu ca parte a unei competiții geopolitice, asta nu se încadrează în setul valorilor noastre europene, dar din considerentul asigurării unei vieți mai bune pentru oameni. Eu văd Găgăuzia și Transnistria ca parte a Moldovei în acest parcurs”, a precizat diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?