Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

“Milsami” a stopat seria victorioasă a clubului “Sheriff”

5 dec. 2016,, 11:45   Sport
3878 0
«Милсами» прервал победную серию «Шерифа»
Foto: fc-sheriff.com

Clubul “Sheriff” a suferit a treia înfrîngere în actualul sezon al Diviziei Naţionale (DN) la fotbal.


În deplasare la Orhei “viespile” (porecla jucătorilor din “Sheriff” în rîndurile suporterilor – n.red.), cedînd echipei “Milsami”, au finalizat propria serie victorioasă, care a durat cinci meciuri consecutive. Victoria din meciul cu adversarul principial a permis clubului “Milsami” să se situeze în fruntea clasamentului DN, comunică NOI.md.

Fotbaliştii din “Milsami” au repurtat victorie în disputa cu adversarii principiali din Tiraspol pentru prima data din anul 2015, cînd au finalizat meciul cu scorul de 3:2 în favoarea lor. De atunci echipele s-au întîlnit de şase ori în cadrul DN, Cupei şi Supercupei Moldovei şi “Sheriff” niciodată nu le-a permis orheienilor să finalizeze meciurile măcar cu remiză. Întîlnirea faţă în faţă în cadrul turului 18, care a avut loc la 4 decembrie, la Orhei, a fost deosebit de principială pentru clubul “Milsami”, care era devansat de liderul campionatului doar cu un punct.

După victoriile în meciurile cu “Zimbru” şi “Dacia”, “Sheriff” spera să continue seria victorioasă în turul 18. După cum a declarat înainte de meci antrenorul principal al echipei tiraspolene, Roberto Bordin, fotbaliştilor săi trebuia sa le ajungă mobilizare în disputa cu concurentul principal pentru trofeul DN. După cum s-a dovedit, mai motivați în acest meci au fost discipolii antrenorului clubului “Milsami”, Adrian Sosnovschi.

Cel mai bun marcator al “vulturilor” (porecla jucătorilor din “Milsami” în rîndurile suporterilor – n.red.) Gheorghe Andronic a deschis scorul în minutul 9, prin care i-a descurajat pe adversari. Şocul s-a dovedit a fi atît de puternic, încît în minutul 24 atacantul clubului “Sheriff” Eugen Rebenja s-a postat nereuşit în calea balonului pasat de fotbaliştii din “Milsami”, şi l-a direcţionat în propria poartă. Jucătorul din echipa oaspeţilor Josip Ivancic a reuşit să reducă decalajul în scor în minutul 64, dar de mai multe campionii de 13 ori ai Moldovei nu au fost în stare.

După victoria în meciul central al turului 18, clubul “Milsami” s-a ridicat pe primul loc în clasamentul DN şi acum devansează echipa “Sheriff” cu două puncte. Echipa “Zarea” a făcut uz de “rateul” concurenţilor tiraspoleni şi s-a apropiat nemijlocit de ei graţie victoriei asupra echipei “Zimbru” cu scorul de 1:0. Unicul gol, punctat de Victor Golovatenco, le-a permis bălţenilor să acumuleze 36 de puncte, în timp ce “Sheriff” are la activ 38 de puncte.

Clubul “Dacia”, care se situează pe locul patru în DN, nu a reuşit să-şi învingă adversarii din Hînceşti. Meciul împotriva echipei “Petrocub” s-a finalizat cu remiza activă de 1:1. Ştefan Burghiu a marcat pentru “Petrocub” în minutul 65, iar mijlocaşul “Daciei” Alexandru Bejan a salvat echipa sa de înfrîngere cu patru minute înainte de fluierul final. Decalajul dintre cluburile “Dacia” şi “Zarea” constituie patru puncte, iar avantajul faţă de “Zimbru” este de trei puncte.

Între timp, echipa “Dinamo-Auto” din Bender a reuşit să abandoneze zona rataţilor, dispunînd la Ceadîr Lunga de clubul local “Saxan” cu scorul de 3:0. Stranierul francez Cheick Diarra a deschis scorul din penalti în minutul 48, iar partenerul lui din echipă Octavian Onofrei a realizat o dublă, marcînd goluri în minutele 71 şi 79. Încă într-un meci echipa din capitală “Academia” a dispus de clubul “Speranţa” din Nisporeni cu scorul de 3:0. Jucătorul din echipa oaspeţilor Ion Drăgan a deschis scorul în minutul 53, dar două goluri ale fotbalistului din “Academia” Cristin Jalbă şi şutul eficient al lui Alexei Curzeniov le-au permis chişinăuienilor să se ridice pe poziţia a şaptea în tabela clasamentului.

Stranierul croat al clubului “Sheriff” Josip Brezovec, care a punctat opt goluri în actualul sezon al DN, continua să fie cap de serie în ratingul marcatorilor DN. Gheorghe Andronic din “Milsami” şi Maxim Feşciuc din “Dacia” au marcat pentru echipele lor cîte şapte goluri şi împart poziţia a doua, iar mijlocaşul din “Ungheni” (această echipă nu a participat la turul 18 al DN – red.) Viorel Primac este ultimul printre cei trei lideri, marcînd şase goluri în poarta adversarilor.

Meciurile următorului tur, al 19-lea, al DN vor avea loc pe 9 şi 10 decembrie. În meciul central clubul “Zarea” va găzdui la Bălţi echipa din capitală “Dacia”. Acest tur va fi ultimul în anul curent pentru fotbalişti, care la 11 decembrie pleacă în vacanţa de iarnă. După pauză campionatul va fi preluat la finele lunii februarie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?