Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Parteneriatul de mobilitate RM-UE, evaluat la Bruxelles

5 dec. 2016,, 12:18   Politică
2691 1
Foto: antena3.ro

Rezultatele Parteneriatului de mobilitate Republica Moldova – Uniunea Europeană în 2016, noile iniţiative şi priorităţi pentru anul viitor au constituit subiectele unei reuniuni moldo-europene la Bruxelles, comunică NOI.md.


Reprezentanți delegației de la Chișinău au trecut în revistă activităţile întreprinse în cadrul Instrumentului parteneriatului de mobilitate (Mobility Partnership Facility). Oficialii europeni și reprezentanții statelor membre UE au apreciat efortul și dinamica implementării proiectelor în domeniul migrației legale, consolidării relaţiilor cu diaspora, prevenirii și combaterii migrației iregulare, facilitării mobilității circulare și integrarea migrației în politicile de dezvoltare ale țării.

Delegaţia moldovenească a reiterat deschiderea de a împărtăşi experienţa sa în cadrul activităţilor Parteneriatului de mobilitate la nivel regional şi global, în special a statelor Parteneriatului Estic care sînt interesate să implementeze în viitor parteneriate similare.

Totodată, în cadrul reuniunii, delegația moldovenească a prezentat baza online actualizată de date electronice ”Scoreboard” al Parteneriatului de mobilitate, precum şi lista prioritarilor de cooperare pentru anul 2017.

Delegaţia ţării noastre a fost condusă de viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Daniela Morari, iar cea a Uniunii Europene – de către directorul pentru afaceri generale din cadrul Directoratului pentru migrație a Comisiei Europene, Marta Cygan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?