X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Reprezentanții diasporei spun că se simt trădați

2 dec. 2016,, 16:48   Societate
6075 24

Foto: privesc.eu

Membrii grupului de inițiativă care a acționat statul în judecată pentru îngrădirea dreptului la vot al cetățenilor de peste hotare condamnă decizia Judecătoriei Centru în acest dosar, comunică NOI.md.


Unul dintre membrii grupului de inițiativă, Dumitru Vicol, spune că după ce instanța a respins contestațiile depuse, cetățenii se simt trădați de autorități.

„Sînt trei sentimente pe care le simțim în diasporă: trădare, mobilizare și determinare. Trădare pentru că, deși există un document strategic care se numește «Diaspora 2025» adoptat de Guvernul Filip, în care scrie că se recunoaște importanța diasporei și se vorbește despre consolidarea încrederii, noi nu am simțit asta în timpul alegerilor. Autoritățile au angajat opt reprezentanți să lupte cu noi, cetățenii acestei țări care contribuie prin remitențe, contribuții fiscale, fonduri la binele acestei țări”, a explicat astăzi Dumitru Vicol.

La rîndul său, unul dintre avocații diasporei, Eduard Digore, a precizat că acest proces s-a desfășurat cu încălcarea dreptului la apărare, încălcarea accesului liber la justiție și a dreptului la un proces echitabil.

„Ne-am pus speranța, bazată pe motivele de drept și de fapt, să obținem o soluție echitabilă, o recunoaștere a încălcării drepturilor cetățenilor noștri cu privire la exercitarea dreptului la vot. Instanța a respins cererea noastră, decizie care nu a fost motivată deocamdată. Noi ne-am pus speranța că se va respecta procedura, drepturile părților din proces, chiar dacă apare statul la mijloc. Nu a fost să fie așa”, a explicat Digore.

Avocații au anunțat că vor ataca în instanța superioară decizia Judecătoriei Centru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?