X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O dronă a SUA, depistată în regiunea Donbass

2 dec. 2016,, 22:00   Externe
2759 1
O dronă a SUA, depistată la linia de demarcație din regiunea Donbass
Foto: antikor.com.ua

Un aparat de zbor fără pilot (UAV) al forțelor aeriene ale SUA RQ-4A Global Hawk a efectuat vineri dimineață un zbor de recunoaștere în apropierea liniei de demarcație din regiunea Donețk.


Acest lucru a fost comunicat de către portalurile de știri occidentale care urmăresc deplasarea avioanelor militare.

Potrivit acestora, drona a zburat de la nord la sud, de-a lungul liniei de demarcație din regiunea Donețk.

Avionul de cercetare strategică RQ-4 Global Hawk cu indicativul de apel UAVGH000 a decolat de la bază aeriană din Sigonella, Sicilia. Potrivit unor date, el a intrat în spațiul aerian al Ucrainei dinspre România, mai la nord de Moldova și și-a continuat zborul spre est deasupra regiunii Kirovograd și Dnepropretrovsk.

Ținînd cont de capacitatea de recunoaștere pe o rază de 300 km, RQ-4 Global Hawk ar fi putut urmări, de asemenea, regiunea Donbass, inclusiv întregul teritoriu al autoproclamatei Republici Populare Donetsk (DNR) pînă la regiunile de frontieră ale Rusiei.

Potrivit comunicatului, ultima oară dronă americană a efectuat un astfel de zbor în apropierea liniei de demarcație din regiunea Donetsk la 14 noiembrie. De asemenea, acesta a efectuat un zbor de recunoaștere în apropierea regiunii Crimeea, apropiindu-se dinspre Marea Neagră și sudul Ucrainei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?