X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Program de lucru nocturn redus cu 1,5 ore pentru troleibuze

2 dec. 2016,, 14:15   Capitala
4293 1
Троллейбусы ночью сократили график на 1,5 часа
Foto: independent.md

Programul de lucru al rutelor de troleibuze №22 și №24, care circulau pînă la ora două dimineața, a fost redus cu o oră și jumătate.


Despre această decizie a anunțat astăzi, 2 decembrie, Regia Transport Electric Chișinău (RTEC), informează NOI.md.

Troleibuzele de pe ruta №22 vor finaliza programul de lucru la ora 0:30. Din stația de pe strada "Gradina Botanică" ultimul troleibuz va pleca la ora 00:05, iar din stația "Șoseaua Balcani" - la 00:06. La rîndul său troleibuzul №24 va pleca din stația de pe strada "Ion Dumeniuc" exact la miezul nopții, iar din stația de pe str. "Miorița" la ora 00:38. Astfel, timpul de lucru nocturn al troleibuzelor de pe 1 decembrie a fost redus cu o oră și jumătate.

De precizat faptul că experimentul de evaluare a rentabilității rutelor, care circulă pe timp de noapte, a început la 5 iulie, respectiv, rutele de troleibuz №22 și №24 circulau pînă la ora 02.00 noaptea. Șeful RTEC Gheorghe Morgoci declara la început că există cerere pentru circularea transportului noaptea, exprimîndu-și speranța că experimentul se va solda cu introducerea cu succes a rutelor nocturne permanente.

La sfîrșitul lunii noiembrie, directorul tehnic al RTEC, Ghenadie Zadeseneț, prezentînd un raport în cadrul Consiliului Municipal Chișinău a comunicat despre necesitatea reducerii lucrului transportului nocturn, din cauza nerentabilității sale sezoniere. Aleși locali au cerut să fie găsite fonduri suplimentare pentru ca cîteva rute de troleibuz să circule pînă la ora două noaptea pe tot parcursul anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?