X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trump ameninţă companiile care vor să părăsească Statele Unite

2 dec. 2016,, 13:48   Externe
2328 0
Трамп пригрозил американским компаниям, переводящим производство за рубеж
Foto: lenta.ru

Companiile care aleg să părăsească Statele Unite vor suferi consecinţe, reflectate prin taxe ridicate la graniţă, a avertizat preşedintele ales, Donald Trump, în cadrul ”USA Thank You Tour 2016”, turneul în care mulţumeşte susţinătorilor, potrivit BBC.


Trump şi-a asumat salvarea a 1.000 de locuri de muncă la compania de dispozitive de aer condiţionat Carrier Corp, care trebuia să se mute în Mexic. Preşedintele ales a adăugat că negocierile cu Carrier Corp reprezintă un model pentru viitoarele negocieri cu alte firme din Statele Unite care intenţionează să se mute în Mexic.

Trump a asigurat companiile că vor fi tratate bine în ţară, dar că vor suferi consecinţe dacă aleg să îşi mute fabricile în afara Statelor Unite. „Vor fi taxate foarte mult la graniţă dacă vor să plece”, a explicat preşedintele ales. Mai mult, Trump a reiterat promisiunea de a reduce taxele şi reglementările pentru mediul de afaceri.

Carrier Corp va beneficia de un pachet de reduceri de taxe în valoare de şapte milioane de dolari pentru o perioadă de zece ani, pentru că ar salva 800 de locuri de muncă ar fi putut fi mutate în Mexic şi 300 de locuri de muncă ale cercetătorilor şi ale celor aflaţi în poziţii de conducere.

Totuşi, aproape 1.300 de locuri de muncă vor ajunge la sud de graniţă. Stimulentul financiar de şapte milioane de dolari este condiţionat de rata de angajare, retenţia la locul de muncă şi investiţia de capital, potrivit unui anunţ al Carrier.

Mai mult, Carrier şi compania mamă, United Technologies, au fost de acord să investească 16 milioane de dolari pentru modernizarea fabricii, a confirmat Trump.

Bernie Sanders, senatorul de Vermont şi fost candidat democrat la alegerile prezidenţiale a criticat înţelegerea pe care Trump a făcut-o cu Carrier. Sanders susţine că Trump a pus în pericol locurile de muncă trimiţînd semnale companiilor din America conform cărora acestea pot ameninţa cu mutarea afacerilor în schimbul beneficiilor în materie de taxe şi a stimulentelor financiare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?