Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Trei fracțiuni parlamentare au părăsit ședința (VIDEO)

2 dec. 2016,, 11:23   Politică
5904 7

Foto: noi.md

Deputații fracțiunilor PLDM, PCRM și PSRM au părăsit sala de ședințe a Parlamentului, în semn de protest față de hotărîrile adoptate astăzi de majoritatea parlamentară, comunică NOI.md.


Comuniștii s-au arătat indignați că la audierile ce urmau a fi organizate astăzi în privința alimentației copiilor în grădinițe nu va participa și premierul Pavel Filip.

„Tragedia referitoare la alimentarea copiilor a zguduit toată societatea, nu a rămas niciun om indiferent. Ceea ce se petrece în jurul copiilor noștri, al viitorului copiilor noștri este o tragedie națională, o crimă. Nu înțeleg ușurința cu care noi votăm aceste lucruri. Am cerut să vină premierul. Noi prăsim această ședință și cerem ședință specială la această temă, cu participarea primelor persoane responsabile de această situație”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Și socialiștii s-au arătat indignați că la audierile preconizate pentru astăzi nu a venit premierul. „Cineva a luat decizia să nu participe premierul. Vedem că se mimează și aceste audieri, în timp ce pe ascuns apar alte proiecte de legi”, a punctat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

La rîndul lor, liberal-democrații s-au arătat indignați de faptul că ordinea de zi a ședinței de astăzi a fost completată peste noapte cu proiecte dubioase, cum ar fi acordarea de privilegii suplimentare foștilor președinți, iar inițiativele cu adevărat importante sînt ignorate.

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a calificat aceste acțiuni ale partidelor de opoziție drept un spectacol. „Unii doar urmăresc să facă show și se pare că nu-i interesează deloc subiectul audierilor”, a spus Candu.

Din lipsă de cvorum, ședința de astăzi a fost declarată închisă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?