X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Președintele Kîrgîzstanului: despre scopul vizitei sale neoficiale în RM

1 dec. 2016,, 11:20   Politică
4244 3
Президент Кыргызстана рассказал, зачем летал с неофициальным визитом в Молдову
Foto: kyrtag.kg

Președintele Kîrgîzstanului, Almazbek Atambayev, a povestit care a fost scopul vizitei sale neoficiale în Republica Moldova, transmite NOI.md.


"Eu n-o să vă povestesc totul niciodată. Există o asemenea noțiune ca secret de stat. A fost vorba despre relațiile Moldovei cu Rusia și Uniunea Europeană. Au existat unele dificultăți în interiorul țării. Am purtat discuții și cu Vladimir Putin, și cu oficialii Moldovei, și cu cancelarul german Angela Merkel", a precizat președintele Kîrgîzstanului, răspunzând la întrebări în cadrul unei conferințe de presă.

"A mers vorba despre faptul că nu se poate să forțezi Moldova, cum s-a întîmplat în Ucraina. În caz contrar, ar fi putut exploda. În Moldova, a fost ales noul președinte, totul a decurs liniștit. Într-o anumită măsură aici este și meritul nostru. Dar eu îi îndemn pe jurnaliști să nu caute murdărie, acolo unde nu este. Nu sînt o persoană murdară", a declarat Almazbek Atambayev, citat de mass-media din Kîrgîzstan.

De remarcat faptul că în anul 2015 președintele Kîrgîzstanului a întreprins pe calea aerului o vizită neoficială în Republica Moldova. Atunci, Cabinetul Președintelui a refuzat să comenteze această călătorie și rezultatele acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?