X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Chirtoacă nu s-a prezentat în faţa consilierilor

1 dec. 2016,, 11:10   Capitala
3240 9
Киртоакэ так и не явился к советникам
Foto: timpul.md

Consilierii municipali n-au avut astăzi, 1 decembrie, onoarea să-l vadă pe Dorin Chirtoacă la audierile pentru examinarea problemelor livrării produselor alterate la instituţiile preşcolare din Chişinău, comunică NOI.md.


Primarul general de Chişinău era primul pe lista celor pe care consilierii municipali planificau să-i audieze în cazul livrării produselor alimentare alterate la instituţiile municipale de învăţămînt. Acesta însă a ignorat încă o dată solicitarea aleşilor locali de a prezenta în faţa lor un raport despre măsurile întreprinse pentru înlăturarea problemei.

Spre deosebire de Chirtoacă, şeful Direcţiei generale sănătate, Mihai Moldovanu, şi şefa interimară a Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Valentina Cujbă, au încercat să răspundă la întrebările consilierilor. Moldovanu a declarat, în particular, că “livrările de produse alimentare de proastă calitate la instituţiile preşcolare continua şi acum, pentru că pînă în prezent nu au fost reziliate contractele cu agenţii economici”.

Iniţiativa organizării audierilor cu participarea lui Chirtoacă şi a reprezentanţilor subdiviziunilor de profil ale Primăriei a fost înaintată de către consilierii municipali după ce s-a declanşat scandalul în jurul licitaţiilor trucate pentru livrarea produselor alimentare la instituţiile preşcolare din Chişinău. Au fost reţinute 17 persoane implicate în aceasta, printre care și angajați ai filialelor DETC din toate sectoarele capitalei, Ministerului Apărării, Centrului Sănătate Publică şi Spitalului Raional Hînceşti. A fost, de asemenea, demisă pe perioada anchetei şefa Direcției educație, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?