X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Grădinițele continuă să primească produse alterate

1 dec. 2016,, 10:26   Capitala
2570 5

Foto: pl.md

Grădinițele din Chișinău continuă să primească produse alterate.


Acest lucru este posibil deoarece contractele cu agenții economici care au cîștigat licitațiile nu pot fi reziliate, potrivit legii, transmite NOI.md.

Anunțul a fost făcut de către șefului grupului de lucru din cadrul Primăriei, Mihai Moldovanu, care efectuează o anchetă internă în cazul licitațiilor trucate și alimentele alterate din grădinițele capitalei, la audierile organizate de către consilierii Consiliului municipal Chișinău (CMC).

Potrivit lui Moldovanu, pînă la ora actuală au fost efectuate un șir de controale în mai multe grădinițe din Chișinău unde în continuare sînt depistate încălcări grave privind alimentația copiilor. La fel, în grădinițe alimentele sînt livrate de aceeași furnizori care au fost implicați în scandalul cu alimentele alterate. Acești agenți economici au încheiate contracte pînă la finele anului, iar rezilierea acestora nu este posibilă.

„La nivelul documentelor, lucrurile par a fi în regulă, toate certificatele sînt în ordine, dar în ceea ce privește distribuirea și recepționarea produselor sînt probleme. Mai multe grădinițe informau direcțiile despre neconformitățile din grădinițe, dar ani la rînd erau desemnați aceiași agenți economici. În nicio direcție de sector nu se luau în considerație obiecțiile directorilor de grădinițe”, a menționat Mihai Moldovanu.

O altă constatare făcută grupul de lucru este faptul că problema produselor alterate în unele instituții preșcolare se rezolva la nivel local, între furnizori și directori. Mulți dintre șefii grădinițelor nu recunosc că au primit produse alterate.
La fel de gravă este și situația privind blocurile alimentare din grădinițe. Mihai Moldovanu a menționat că acestea se află în stare dezastruoasă și, atunci cînd se va constitui bugetul municipal, va trebui să se ia în considerație faptul că acestea trebuie urgent reparate.

Vinovați de licitațiile fraudate și alimentele alterate din grădinițele din Chișinău, potrivit lui Mihai Moldovanu, se face conducerea Direcției generale educație, tineret și sport, șefii direcțiilor de sector, dar și șefii instituțiilor preșcolare și cei responsabili de alimentația copiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?