Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Avion prăbușit în Columbia. Cutiile negre au fost recuperate

1 dec. 2016,, 03:00   Externe
2093 0

Черные ящики нашли на месте крушения самолета в Колумбии
Foto: libertatea.ro

Autoritățile din Columbia, ajutate de experți internaționali, încearcă să afle ce a dus la prăbușirea avionului în Anzi, provocînd moartea a 71 de persoane.


Acesta este cel mai grav accident aerian care a avut loc în Columbia în ultimele decenii, relatează AP.

Agenţia pentru Aviaţie Civilă a Columbiei a anunţat că cele două cutii negre ale aeronavei British Aerospace au fost recuperate din resturile de fuselaj împrăştiate pe coasta muntelui şi sînt studiate deja de experţi.

Iniţial, autorităţile columbiene au anunţat că avionul a înregistrat o problemă la sistemul electric. Pe de altă parte, în zona unde se afla aeronava, care a declarat o urgenţă înainte de a dispărea de pe radare, ploua torenţial.

Autorităţile au declarat că nu exclud nici posibilitatea ca aeronava să fi rămas fără combustibil cu câteva minute înainte de a aterizat pe aeroportul Jose Maria Cordova, de lângă Medellin – ipoteză prezentată chiar de însoţitoarea de bord care a supravieţuit.



Înainte de a fi suspendat, site-ul LaMia a anunţat că foloseşte trei aeronave 146 Avro, fabricate de British Aerospace, care pot zbura pe o rază de circa 3.000 de kilometri – aproximativ distanţa dintre Santa Cruz şi Medellin.

Hans Weber, consilier al autorităţilor aeronautice americane, a declarat că distanţa pe care putea zbura aeronava trebuie verificată atent. El a notat că distanţa dintre oraşe este măsurată, de regulă, pe ruta cea mai scurtă, însă avioanele pot rareori să zboare în linie dreaptă, deoarece piloţii evită turbulenţe sau sînt nevoiţi uneori să schimbe cursul din diferite motive.



Ţinînd cont de modelul avionului şi de faptul că era încărcat aproape la capacitate maximă, “aş fi îngrijorat că piloţii au acţionat, poate, la limită”, a subliniat Weber.

Un purtător de cuvînt al Agenţiei de Aviaţie Civilă din Bolivia, Cesar Torrico, aeronava a fost inspectată înainte de a decola către Columbia şi nu au fost înregistrate probleme.

Regiunea a fost zguduită de pierderea majorităţii membrilor echipei de fotbal Chapecoense, din sudul Braziliei, care pe parcursul a numai doi ani a intrat în prima ligă braziliană, după care s-a calificat într-unul dintre cele mai prestigioase turnee din America de Sud.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?