X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Doi sportivi moldoveni s-au situat pe locurile 5 la Mondialele de taekwondo

30 noi. 2016,, 14:15   Sport
1682 0
Doi sportivi moldoveni s-au situat pe locurile 5 la Mondialele de taekwondo
Foto: tkd-news.ru

Sportivii moldoveni Serghei Uscov (59 kg) și Alexandru Lupu (78 kg) s-au clasat pe locurile cinci la Campionatul Mondial de taekwondo WTF (versiune olimpică), rezervat juniorilor, au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil, relatează MOLDPRES.


Competiția s-a desfășurat la Burnaby (Canada) și a reunit participanți din 102 țări.

Categoria de greutate la care a concurat Serghei Uscov a întrunit 62 de sportivi. În primul meci disputat, moldoveanul l-a învins pe croatul Martin Potac. În următoarele două meciuri, i-a întrecut pe Luigi Estrada (Filipine) și, respectiv, Mohamed Farag (Egypt). În sferturile de finală ale turneului, Serghei Uscov a fost întrecut în prelungiri cu scorul 6-5 de Omar Larehal (Maroc).

Un parcurs similar a avut și Alexandru Lupu, care l-a întrecut în prima partidă pe croatul Luka Perajica, apoi pe David Šimek (Cehia). În sferturile de finală el i-a cedat cu un scor la limită (3-4) coreeanului Chin Ho Hyun.

Tinerii performer sînt pregătiți de Mircea Beţian și Iuri Lesovoi. Mircea Beţian, antrenorul lotului național, a declarat pentru mass-media după competiție că nivelul taekwondo-ului din țara noastră este în ascensiune. „Evoluția meritorie a talentaților noștri sportivi la acest campionat constituie încă o dovadă că sîntem pe calea cea dreaptă și că nivelul taekwondo-ul din țară este în creștere”, a remarcat tehnicianul.

Deplasarea delegației moldovenești la Mondiale a fost asigurată de Federația de Taekwondo WTF din Republica Moldova și de Ministerul Tineretului și Sportului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?