X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Medalia cucerită de Tarnovschi ar putea fi păstrată de sportiv

30 noi. 2016,, 13:00   Sport
2927 1

Foto: publika.md

Reprezentantul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio Serghei Tarnovschi ar putea să-și păstreze medalia de bronz obținută la proba de canoe.


Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv și de către avocatul sportivului, citați de NOI.md.

În urma investigațiilor efectuate de către avocatul sportivului, s-a demonstrat că substanța interzisă se conținea într-un supliment nutritiv pe care Serghei l-a utilizat. Mai mult, Tarnovschi ar fi verificat componentele preparatului, iar pe eticheta acestuia nu era indicată substanța interzisă. Depistarea substanței a fost posibilă doar după o analiză minuțioasă într-un laborator performant.

Avocatul lui Serghei Tarnovschi susține că substanța interzisă găsită în probele preluate de la sportiv a fost depistată într-o cantitate foarte mică, ceea ce i-ar permite sportivului să-și păstreze medalia de bronz obținută.

Cu toate acestea, o decizie finală privind vinovăția lui Tarnovschi, păstrarea de către sportiv a medaliei de bronz cucerite la Jocurile Olimpice urmează a fi pronunțată în decursul a două săptămîni, de către Federația Internațională de Canoe. Totuși sportivul riscă să fie descalificat pentru o perioadă de maximum opt luni.

La fel, Tarnovschi ar putea pretinde despăgubiri morale din partea firmei producătoare a preparatului nutritiv. Totodată faptul că nu a putut evolua la proba de canoe dublu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio nu poate fi recuperat în nici un fel.

Reamintim că Serghei Tarnosvchi a reprezentat Republica Moldova în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio 2016, la proba de Canoe Sprint 1000 de metri, obținînd medalia de bronz. Sportivul urma să evolueze și la proba de canoe dublu, dar a fost descalificat după ce a fost depistat pozitiv la testul antidoping.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?