Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Director de întreprindere și funcționari, reținuți de CNA

30 noi. 2016,, 08:25   Societate
3046 0
Director de întreprindere și funcționari reținuți de CAN
Foto: unimedia.info

Alţi 5 funcţionari de stat au fost reţinuţi aseară la Bălţi în dosarul defrişărilor ilegale de pădure.


Este vorba despre cazul anunţat acum două săptămîni, cînd au fost reţinuţi doi oameni de afaceri, învinuiţi de procurori de defrişarea ilegală a 9 hectare de pădure din zona forestieră Ivanovca şi construirea unui bazin acvatic şi a două drumuri de acces.

Aseară, în cadrul aceleiaşi cauze, au fost reţinuţi directorul Întreprinderii pentru Silvicultură Bălţi, doi pădurari, un inginer şi un inspector din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat Făleşti. Funcţionarii sînt bănuiţi că au manifestat neglijenţă prin controlul insuficient efectuat la arendaşii celor 9 hectare de pădure şi şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu prin neîntocmirea proceselor-verbale corespunzătoare.

Cele cinci persoane se află în prezent în izolator, fiind reţinute pentru 72 de ore. Pe numele lor au fost deschise două cauze penale – pentru neglijenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pînă la 6 ani de puşcărie.

Cauza se află în gestiunea Direcţiei generale nord a CNA, iar urmărirea penală se desfăşoară sub conducerea Procuraturii anticorupţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?