Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

ONG-urile bat alarma în legătură cu aplicarea „Legii 2%”

29 noi. 2016,, 16:25   Societate
2462 0

Foto: timpul.md

Un grup de ONG-uri s-a adresat Guvernului cu solicitarea de a face public cît mai curînd Regulamentul privind mecanismul de desemnare procentuală (Legea 2%), comunică NOI.md.


Reprezentanții societății civile se arată îngrijorați că prevederile Legii 2% nu vor putea fi puse în aplicare începînd de anul viitor, întrucît autoritățile întîrzie să publice Regulamentul în Monitorul oficial. „Acest fapt va influența negativ sustenabilitatea financiară a organizațiilor societății civile în anul următor și va diminua substanțial eforturile depuse de autorități pentru a sprijini activitatea organizațiilor societății civile”, se arată în demersul semnat de mai multe ONG-uri.

Potrivit organizațiilor semnatare, nepublicarea Regulamentului face imposibilă demararea procedurii prealabile de înregistrare a organizațiilor beneficiare de către Ministerul Justiției. Potrivit Regulamentului, înregistrarea organizațiilor ar urma să aibă loc în termen de 20 de zile de la publicarea Regulamentului, dar nu mai tîrziu de 31 decembrie 2016, ziua în care lista beneficiarilor desemnării procentuale urmează a fi publicată pe pagina web oficială a Ministerului Justiției.

Legea 2% a fost adoptată de Parlament în iulie 2016 și prevede că, începînd cu anul viitor, contribuabilii persoane fizice vor putea direcționa două procente din impozitul lor pe venit calculat pentru anul precedent, la alegere, către o organizație necomercială sau un cult religios.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?