Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fost primar din Truşeni, reținut pentru delapidarea loturilor de teren

29 noi. 2016,, 15:45   Societate
2509 0
Foto: noi.md

Ofiţerii Inspectoratului Naţional al Poliţiei şi procurorii l-au reţinut pe un fost primar al satului Truşeni, care a fost implicat într-o schemă de delapidare a loturilor de teren ce aparţin administraţiei publice locale a comunei.


Împreună cu el au mai fost reţinute două persoane, una fiind cu antecedente penale.

Fostul primar, în complicitate cu alte persoane din cadrul Întreprinderii de Stat "Cadastru" şi a unei întreprinderi specializate în geodezie, și cu alte persoane fizice, au organizat şi înfiinţat o schemă prin care vindeau ilegal terenuri pentru construcţia caselor de locuit. În documente ei indicau că le-au fost atribuite, gratuit, în baza unor decizii sau contracte false. Loturile de teren erau comercializate prin intermediul persoanelor terţe, la preţul de circa 10-15 mii de dolari.

În urma percheziţiilor la domiciliile şi birourile suspecţilor, au fost ridicate contracte de vînzare-cumpărare a loturilor de teren, necompletate, pe care este aplicată doar ştampila Primăriei Truşeni şi semnătura vînzătorului, dar şi alte documente. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen pînă la 15 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?