Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Năstase: Timofti, premiat pentru meritul de a fi tăcut

29 noi. 2016,, 13:18   Politică
2109 3

Foto: sputnik.md

Liderul platformei „DA”, Andrei Năstase, condamnă inițiativa legislativă a coaliției de guvernare, care prevede acordarea de noi privilegii foștilor șefi de stat, notează Noi.md.


Inițiativa prevede că după expirarea mandatului, președintele Republicii Moldova va fi asigurat cu mașină de serviciu, birou și asistent personal, pentru o perioadă de patru ani. De aceste facilități s-ar putea bucura și actualul șef de stat Nicolae Timofti.

„În R. Moldova, «Шухер-ul» și tăcerea criminală din trecut și viitor a unui președinte se plătesc din greu. Din banii cetățenilor furați de mafie, bineînțeles. Cu pensie de 38 de mii de lei și cu aceste noi cadouri de la mafie, (mașină și consilier)pentru meritul de a fi tăcut și protejat crimele cu miliarde de dolari furate și spălate, a rămas doar ca Timofti să se decoreze și cu Ordinul Republicii, ca bomboana de pe coliva nimicniciei”, a comentat Andrei Năstase.

Menționăm că inițiativa legislativă a fost elaborată de președintele Parlamentului, Andrian Candu, deputații Sergiu Sîrbu, Igor Vremea și Ștefan Creangă. Autorii au argumentat că scopul proiectului este de a eficientiza activitatea de colaborare cu un fost preşedinte, experienţa căruia nu trebuie neglijată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?