X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Johannes Hahn: UE în curînd va aloca 45 mil. euro Moldovei

29 noi. 2016,, 09:45   Economie
2488 4
Comisarul Johannes Hahn: UE va susține în continuare promovarea reformelor în Republica Moldova
Foto: unian.net

Pînă la sfîrșitul acestui an, Uniunea Europeană va aloca Republicii Moldova circa 45 de milioane de euro ca suport bugetar, a anunțat comisarul UE pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, în cadrul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul Pavel Filip, notează NOI.md.


Totodată, oficialul european a felicitat autoritățile de la Chișinău pentru aprobare unui acord cu FMI pentru dezvoltarea țării, care deblochează și finanțările din partea Băncii Mondiale și a Uniunii Europene. Astfel, pînă la finele anului curent, UE va aloca Republicii Moldova aproximativ 45 de milioane de euro în calitate de suport bugetar.

În altă ordine de idei, comisarul european a menționat importanța asigurării unei colaborări constructive între Guvern și președintele ales în interesul cetățenilor Republicii Moldova.

La rîndul său, premierul Pavel Filip a declarat că a venit la Bruxelles cu sentimentul unor sarcini îndeplinite. „Pașii pe care i-am făcut în acesta perioadă vor crea premisele necesare pentru o dezvoltare a țării. Cel mai important este ca populația Republicii Moldova să resimtă beneficiile reformelor. Am ferma convingere că vom reuși să facem transformarea, să modernizăm țara. Dacă 2016 a fost anul stabilizării Moldovei, sînt convins că 2017 va fi anul creşterii Moldovei. Dar, în acest parcurs, avem nevoie în continuare de sprijinul UE. Rog și pe această cale Comisia, Instituțiile UE, dar și statele membre să fie alături de noi”, a menţionat prim-ministrul.

Referitor la alegerile prezidențiale, Pavel Filip a spus că Republica Moldova are de învăţat cîteva lecţii în urma acestor alegeri pentru a organiza mai bine procesul electorale pe viitor. „Acum scopul este de a depăşi „febra electorală” şi să ne apucăm de lucru. Am avut o discuție cu președintele ales și l-am asigurat că Guvernul este pregătit să coopereze în interes național, or, interesul nostru național este continuarea reformelor, modernizarea, drumul european”, a spus premierul.

Şeful Guvernului a dat asigurări că mobilizarea şi angajamentul de care a dat dovadă actuala guvernare în implementarea recomandărilor UE de la începutul anului curent vor persista şi în următoarea perioadă pentru realizarea reformelor structurale în sectoarele-cheie în conformitate cu angajamentele stipulate în Acordul de asociere.

„Acest acord este în beneficiul populației noastre și noi sîntem ferm axați pe implementarea Acordului de asociere. Să nu existe nicio îndoială față de seriozitatea cu care tratam această responsabilitate. Angajamentul Guvernului şi, respectiv, al coaliţiei majoritare în Parlament, pentru obiectivul integrării europene este ireversibil”, a subliniat Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?