Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Retragerea STATULUI ISLAMIC scoate la iveală planuri diabolice de a ataca în Europa

29 noi. 2016,, 04:00   Externe
3105 0

США предупреждают Европу о терактах
Foto: evz.ro

Tot mai multe informații referitoare la planuri de atac ale Statului Islamic în Europa au fost dezvăluite de serviciile secrete, în ultima vreme.


Șeful coaliției militare care luptă împotriva extremiștilor, britanicul Rupert Jones, a făcut mai multe dezvăluiri pentru publicația Daily Telegraph.

Multe date au fost găsite și capturate în orașul irakian Mosul, iar aceste documente este de așteptat să aducă detalii despre planurile, banii și membrii rețelei Statul Islamic din Irak și Levant.

Generalul maior Rupert Jones a avertizat că „nu există soluții rapide” în lupta pentru eliberarea celui de-al doilea mare oraș irakian, în atacul care intră deja în cea de-a doua lună.

Generalul britanic a criticat și afirmația lui Donald Trump, care spunea că această coaliție internațională nu este suficient de agresivă, pentru a învinge mișcarea extremistă cunoscută și sub numele de Daesh.

Generalul Jones, care este al doilea ca rang în ierarhia conducerii coaliției anti-ISIS, a acordat un interviu jurnaliștilor de la The Telegraph, când aceștia au vizitat, recent, trupele britanice trimise la baza aeriană Al Asad din vestul Irakului, unde îi antrenează pe irakieni, pentru a lupta cu militanții.

Volumul informațiilor descoperite până acum este atât de mare, încât coaliția a înființat un laborator în Golf pentru a analiza laptopurile, telefoanele și computerele militanților și a le afla secretele, pe care să le transmită mai departe serviciilor secrete.

Cucerirea orașului sirian Manbij, care a fost o poartă pentru jihadiștii care plecau în Turcia și apoi în Europa, a fost o sursă extraordinară de informații importante, a explicat ofițerul britanic.

Dar a avertizat că militanții vor reuși totuși să conducă diverse atacuri, atâta timp cât rămân în cartierul lor strategic, Raqqa.

Generalul a afirmat: „Manbij a fost extrem de important pentru operațiunile externe. O cantitatea imensă de informații adunate la Manbij era legată de riscurile și amenințările la adresa Europei. Acum urmează să începem izolarea orașului Raqqa. Pentru că atâta timp cât Raqqa există, de acolo se pot orchestra operațiuni externe. Cu cât mai curând eliberăm Raqqa, cu atât mai bine”, a explicat oficialul britanic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?