Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Moscova au avut loc consultări politice moldo-ruse

28 noi. 2016,, 17:17   Politică
1719 0
Foto: point.md

O nouă rundă de consultări politice moldo-ruse la nivel de viceminiştri ai Afacerilor Externe a avut loc, astăzi, la Moscova.


Delegaţia moldovenească a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii, iar cea rusă de către secretarul de stat – viceministrul Afacerilor Externe Grigori Karasin, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul consultărilor a fost examinat un spectru larg de chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ruse, în particular, promovarea dialogului politic, perspectivele cooperării în domeniul comercial-economic, interacţiunea în sfera cultural-umanitară, consolidarea cadrului juridic al colaborării dintre cele două state.

Părţile au menţionat importanţa dezvoltării în continuare a dialogului politic la diferite niveluri în vederea depăşirii dificultăţilor şi problemelor care mai persistă în relaţiile bilaterale moldo-ruse şi asigurării dinamicii pozitive în dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase în domeniile de interes comun. În acest context, interlocutorii au salutat reluarea activităţii Comisiei interguvernamentale modo-ruse pentru cooperare economică, următoarea şedinţă a căreia se va desfăşura la Moscova, la 29 noiembrie curent.

Cei doi diplomaţi au făcut un schimb larg de opinii pe marginea procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Ei au salutat reluarea recentă, după o pauză de doi ani, a negocierilor în formatul „5+2” şi au reiterat interesul comun în asigurarea unei dinamici pozitive în promovarea acestui proces, inclusiv în cadrul dialogului direct dintre Chişinău şi Tiraspol şi a grupurilor de lucru pentru realizarea măsurilor de întărire a încrederii. Viceministrul Darii a reiterat poziţia autorităţilor moldoveneşti privind necesitatea retragerii trupelor ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, cît şi oportunitatea transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru într-o misiune civilă cu mandat internaţional.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?