Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un grup de copii din Ucraina vizitează Moldova, în cadrul unui proiect

28 noi. 2016,, 16:00   Societate
1738 0
Группа детей из Украины побывала в Молдове в рамках проекта "Дети просят мир"
Foto: topfacts.com.ua

Un grup de copii din regiunile Doneţk şi Ivano-Frankovsk din Ucraina au venit în Moldova în cadrul proiectului social internaţional "Copiii cer pace".


Scopul vizitei este de a contribui la stabilirea păcii în Ucraina, susţinerea copiilor talentaţi din zona operaţiunii antiteroriste.

Surse din cadrul Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova au relatat că delegaţia a fost condusă de deputatul Radei Supreme a Ucrainei Oleg Barna. Participanţii la proiect s-au întîlnit cu conducerea raioanelor Edineţ şi Bălţi, unde locuiesc compact ucraineni din Moldova, au participat la ateliere de lucru, au vizitat întreprinderea mixtă "Fruit".

La Casa Ucraineană din Bălţi, delegaţia ucraineană s-a întîlnit cu ambasadorul Ucrainei în RM, Ivan Gnatişin, care le-a mulţumit tinerilor participanţi la proiect pentru poziţia lor civică activă, pentru atitudinea lor faţă de procesele ce au loc în Ucraina şi care este preţul pe care ucrainenii îl plătesc pentru alegerea lor europeană, pentru dorinţa de a trăi într-o societate civilizată şi democratică.

Diplomatul a menţionat importanţa unor asemenea proiecte, subliniind că realizarea acestora contribuie la dezvoltarea cooperării dintre tinerii din Ucraina şi din alte ţări, oferă posibilitate reprezentanţilor comunităţii internaţionale să înţeleagă mai bine procesele moderne din ţară, căci anume copiii, care sînt făuritorii viitorului oricărui stat, sînt mesageri ai păcii şi vor să fie auziţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?