Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

“Sheriff” a zdrobit “Zimbru” în derbiul Diviziei Naţionale

28 noi. 2016,, 11:50   Sport
2772 0
«Шериф» разгромил «Зимбру» в молдавском дерби
Foto: fc-sheriff.com

Derbiul dintre “Sheriff” și “Zimbru” din cadrul turului al 16-lea al Diviziei Naţionale (DN) s-a finalizat cu victoria necondiționată a clubului “Sheriff”.


Meciul de la Chişinău a început cu un gol în poarta clubului “Sheriff”, dar următoarele patru goluri au intrat în poarta echipei “Zimbru”. Victoria în disputa cu adversarul principial a permis clubului tiraspolean să-şi consolideze poziţia de lider, comunică NOI.md.

Fotbaliştii din “Zimbru”, care au găzduit clubul “Sheriff” pe teren propriu, au preluat inițiativa la începutul întîlnirii. După cum s-a dovedit, nu pe mult timp. Mijlocaşul din “Zimbru” Andrei Rusnac, în minutul 5 al meciului, a preluat o pasă de la partener şi cu un şut exact a trimis balonul în poarta lui Bojidar Mitrev, portarul clubului “Sheriff”. Gazdele, peste 14 minute, le-au permis tiraspolenilor să egaleze scorul după ce unul dintre fotbaliştii clubului “Zimbru” l-a îmbrîncit pe adversar în careul de pedeapsă. Arbitrul a stabilit un penalti, care a fost realizat de stranierul croat al “Sheriff”-ului, Josip Brezovec.

Adversarii principiali ai clubului “Zimbru” pînă la pauză au devansat adversarul, graţie eforturilor atacantului Ricardinho. Doi parteneri ai acestuia au jucat o combinație în jumătatea adversă a terenului şi i-au transmis balonul cînd acesta se apropia de poarta adversarilor. Peste cîteva secunde, portarul clubului “Zimbru” Denis Rusu a fost nevoit să scoată balonul din plasa porţii sale. În repriza a doua, Ricardinho şi-a consolidat succesul şi, realizînd o dublă, a majorat scorul pînă la 3:1. În minutul 69, jucătorii echipei “Sheriff” au demoralizat totalmente adversarul, punctînd al patrulea gol în poarta lui după şutul eficient al lui Radu Gînsari.


Statistica întîlnirilor principalelor echipe ale Chişinăului şi Tiraspolului a consolidat avantajul clubului tiraspolean. Din 69 de meciuri jucate între ele în cadrul DN, “Sheriff” a repurtat 42 de victorii, “Zimbru” a finalizat în favoarea sa 11 întîlniri, încă de 16 ori echipele au remizat. Victoria de la Chişinău a permis, de asemenea, clubului “Sheriff” să-şi menţină poziţia de lider în tabelul clasamentului, iar “Zimbru” a rămas pe locul cinci.

“Milsami” continua “urmărirea” clubului “Sheriff”. În meciul turului 15, care a avut loc la Orhei, “vulturii” (porecla jucătorilor din “Milsami” în rîndurile suporterilor – n.red.) au dispus de “Academia” cu scorul de 2:0. Stranierul nigerian din “Milsami” Jeroen Bello a executat o dublă, marcînd primele goluri din momentul venirii sale în echipă cu trei luni în urmă.

Clubul “Dacia”a rămas pe poziţia a treia în tabelul de calificare. Întîlnirea cu “Speranţa” s-a finalizat pentru “Dacia” cu victorie cu scorul minimal de 1:0. Echipa “Zarea”, care rămîne în urmă cu un punct de la “Dacia”, în turul precedent a zdrobit adversarii din “Ungheni” cu scorul de 3:0. Încă într-un meci “Saxan” a abandonat subsolul tabelului clasamentului după victoria în meciul cu clubul “Petrocub” cu scorul de 2:0.

Meciurile din turul următor al DN, al 17-lea, vor avea loc la 29 şi 30 noiembrie. În meciul central “Sheriff” va găzdui la Tiraspol echipa studenţilor “Dacia”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?