X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Iași a avut loc un forum de afaceri moldo-român

28 noi. 2016,, 10:29   Business
3018 1
Молдо-румынский бизнес-форум прошел в Яссах
Foto: mec.gov.md

Reprezentanți ai peste 150 de companii din Republica Moldova și România au participat la un forum de afaceri organizat în cadrul expoziției "Fabricat în Moldova", care a avut loc pentru prima dată la Iași, între 25 și 27 noiembrie, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.


Vicepremierul, Ministrul economiei al Republicii Moldova, Octavian Calmîc, și vicepremierul, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri al României, Costin Grigore Borc, au menționat că guvernele de la Chișinău și București creează toate oportunitățile pentru mediul de afaceri din Republica Moldova și România pentru inițierea și implementarea unor proiecte investiționale reciproc avantajoase pentru ambele părți.

În opinia lui Octavian Calmîc, evenimentul de la Iași este extrem de important pentru Republica Moldova, deoarece reprezintă o oportunitate foarte bună pentru țara noastră, de a promova prin intermediul unui stat membru al Uniunii Europene produsele autohtone atît pe piața românească, cît și pe cea comunitară. „România este un partener strategic pentru Republica Moldova și reprezintă pentru produsele moldovenești un prim pas în direcția promovării pe piața comunitară. Astăzi România este situată pe locul I după volumul exporturilor realizate de Republica Moldova, și pe locul II după volumul importurilor în țara noastră, ceea ce ne încurajează să colaborăm și în continuare cu mediul de afaceri român", a specificat Octavian Calmîc.

Costin Grigore Borc a menționat că stabilirea unor relații comercial-economice active între agenții economici din două state duce la schimbări majore în societate. „Acest fapt ne îndeamnă să sprijinim activitatea lor și să sporim creșterea investițiilor și comerțului”, a menționat vicepremierul român.

În opinia lui, dezvoltarea relațiilor dintre mediul de afaceri din România și Republica Moldova va duce la dezvoltarea relațiilor bilaterale multidimensionale dintre cele două state. „Relația noastră cu Republica Moldova este una pragmatică, bazată pe realizarea unor proiecte investiționale, în special în sectorul energetic, unde, prin realizarea proiectelor ce țin de interconexiunea rețelelor de transport energie electrică și gaze naturale dintre Republica Moldova și România, vom asigura conectarea sistemului moldovenesc la cel comunitar”, a specificat vicepremierul român.

În cadrul Forumul de afaceri Republica Moldova – România, care a întrunit circa 70 de companii din țară din industria alimentară, textilă, construcțiilor, sectorul vitivinicol etc. vicepremierii Octavian Calmîc și Costin Grigore Borc au avut un dialog direct cu mediul de afaceri din cel două state, exprimîndu-și disponibilitatea de acord comun de a realiza un set de măsuri ce ar debirocratiza și facilita realizarea proiectelor investiționale cu participarea companiilor din ambele părți.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?