Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sport extrem: moldovean, ce va trece înot strîmtoarea Tsugaru din Japonia

25 noi. 2016,, 17:44   Sport
2299 0

Молдавский спортсмен-экстремал планирует переплыть Сангарский пролив в Японии
Foto: moldovenii.md

O nouă provocare pentru Ion lazarenco. Sportivul moldovean, adept al sporturilor extreme planifică să treacă înot strîmtoarea Tsugaru din Japonia, care se află între insulele japoneze Hokkaido și Honshu, scrie Publika.md


Distanța care urmează să o parcurgă sportivul e de aproximativ 20 km. Startul evenimentului e planificat pentru 25 iunie 2017.

"Acolo timpul este foarte imprevizibil. De exemplu, poţi să începi cursa de înot în anumite condiţii meteo, cum s-a întîmplat la Molokai, ca peste o oră și jumătate să te pomenești în cu totul alte condiții. Acest lucru se datorează curenţilor maritimi puternici. Oceanul e imens, iar aici e doar o strîmtoare mică", a povestit înotătorul, adept al sportului extrem, Ion Lazarenco.

Cel mai probabil, Lazarenco va refuza participarea la cursa maraton de înot de la New York. În acest caz i s-a propus să înoate în jurul insulei Manhattan:

"90 la sută că voi refuza călătoria la New York. Diaspora nu vrea să participe la acest eveniment, iar eu nu dispun de mijloace bănești. Un prieten foarte bun de-al meu, fost ministru de Externe al Irlandei, mi-a spus odată: «Tu vei trece înot toate oceanele, bani însă n-o să aduni", a adăugat Lazarenco.

Mijloacele bănești adunate din cursele de înot vor fi transmise pentru amenajarea terenurilor sportive în Republica Moldova.

Sportivul și-a pus drept scop să treacă înot şapte cele mai mari strîmtori ale lumii. Mai devreme, a reușit să traverseze 5 dintre ele: Gibraltar, Canalul Mînecii, Catalina, Molokai și Canalul de Nord.

Ion Lazarenco are 38 de ani, din anul 1999 s-a stabilit cu traiul în Irlanda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?