Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

În Transnistria au refuzat să modifice legislaţia electorală

25 noi. 2016,, 09:15   Societate
2503 2
Sovietul Suprem Al Transnistriei a refuzat să modifice legislaţia electorală în ajunul alegerilor
Foto: wikimapia.org

Autorul propune să fie schimbată modul de întocmire a listelor alegătorilor, precum şi introducerea în practică a aplicării ştampilei în paşaportul alegătorului privind primirea buletinului de vot.


Potrivit agenţiei cu referire la site-ul SS, el a argumentat necesitatea modificărilor prin faptul că "au fost numeroase încălcări în cadrul campaniilor electorale, inclusiv la alegerile parlamentare din 2015".

Această declaraţie a trezit nedumerirea vicepreşedintei SS, Galina Antiufeeva, care consideră că "astfel de acuzaţii sînt neîntemeiate".

"Dacă au fost asemenea încălcări, de ce iniţiativa legislativă nu a fost înaintată încă în ianuarie? A trecut un an deja, au mai rămas două săptăm îni pînă la alegeri şi iată că deodată apare necesitatea unei asemenea iniţiative!", a spus deputata.

Ea este convinsă că "în republică există toate condiţiile necesare pentru desfăşurarea unor alegeri corecte şi transparente, există răspundere penală pentru schimbarea listelor alegătorilor. La fiecare secţie de votare vor fi instalate camere de supraveghere, iar alegerile vor fi monitorizate de observatori, inclusiv internaţionali".

De aceeaşi opinie este şi preşedinta CEC, Elena Gorodeţkaia, care a respins din nou informaţia precum că în baza electorală ar fi fost excluşi 21,2 mii de alegători.

Referindu-se la propunerea de a pune ştampila în paşaport, deputaţii au menţionat că în Rusia, spre a cărei legislaţie se orientează RMN, nu există o asemenea practică. Deputaţii susţin că acest lucru va necesita costuri suplimentare şi ar putea speria alegătorii.

Iniţiativa a fost respinsă cu majoritatea voturilor deputaţilor, care consideră că este inadmisibil ca legea să fie schimbată în ajunul alegerilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?