X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Noul sediu al Teatrului „De pe strada Trandafirilor”, în paragină (VIDEO)

27 noi. 2016,, 12:00   Showbiz
2452 3

Noul sediu al Teatrului „De pe strada Trandafirilor”, în paragină (VIDEO)
Foto: moldovenii.md

În anul 2002, autoritățile au început finanțarea construcției unui nou sediu pentru Teatrul „De pe strada Trandafirilor” din capitală.


În 2008 finanțarea a încetat și, prin urmare, lucrările au fost stopate. În prezent această clădire, construită doar pe jumătate, stă în paragină, relatează NOI.md.

Potrivit directorului Teatrului, Iuri Harmelin, cînd a pornit construcția, erau necesari doar 5,5 milioane de lei, cu trecerea timpului însă această sumă s-a mărit și va continua să crească, dacă nu se vor întreprinde măsurile necesare. Pînă în 2008 au fost investiți peste nouă milioane de lei, iar actualmente este nevoie de o sumă de 12-13 milioane de lei pentru a duce la bun sfîrșit ceea ce a fost început încă în 2002.

„Acum, acolo a crescut o pădure verde, atît în jurul clădirii, cît și înăuntrul ei. Guvernarea nu manifestă interes față de acest proiect. Sperăm că măcar noua guvernare să se intereseze de acest sediu”, a declarat Harmelin.

Potrivit lui, există mai multe persoane înstărite care și-ar dori să finanțeze construcția dată, însă se confruntă cu impedimente birocratice, fapt nu le permite realizarea proiectului pînă la capăt.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?