Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ministrul i-a obligat pe Iovu şi Cîrîcu să returneze banii

23 noi. 2016,, 19:30   Sport
3238 1
Министр обязал Йову и Кырыку вернуть деньги
Foto: enews.md

Ministrul Tineretului şi Sportului Victor Zubcu a anunţat intenţia de a returna la buget banii, care au fost plătiţi halterofililor moldoveni Cristina Iovu şi Anatol Cîrîcu în anul 2012, comunică NOI.md.


Sportivii moldoveni, pe care Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) la începutul săptămînii curente i-a privat de medaliile de bronz ale Olimpiadei de la Londra, pot rămîne şi fără recompensa în bani în valoare de 80 mii de euro. După şedinţa de astăzi, 23 noiembrie, a guvernului, şeful ministerului de resort a anunţat despre poziţia dură faţă de sportivii, care propagă “sportul murdar” cu dopaj. “Noi vom efectua o investigație oficială în legătură cu acest incident. În cazul, dacă faptele negative se vor confirma, noi vom întreprinde toate acţiunile necesare pentru a returna la buget banii statului, alocaţi acestor sportivi”, a specificat Victor Zubcu.

Precizăm, CIO luni, 21 noiembrie, a retras medaliile de bronz ale sportivilor moldoveni Cristina Iovu şi Anatol Cîrîcu, cîstigate de aceştia la Olimpiada-2012 de la Londra. CIO a explicat această decizie prin faptul că sportivii n-au trecut testele doping repetate, conform rezultatelor cărora în singele lor a fost depistat steroidul anabolizant turinabol, care face parte dintr-un grup de stimulente de dopaj. Ei au fost privaţi de medaliile olimpice şi li s-a solicitat să returneze premiile băneşti în valoare de 80 mii de euro.

În acelaşi rimp, Federaţia de Haltere intenţionează să facă recurs la decizia CIO la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS). Cum a declarat anterior secretarul general al Federaţiei de Haltere Alexandru Groapă în interviul pentru NOI.md, Ministerul Tineretului şi Sportului urmează să adopte decizia definitivă privind returnarea premiilor numai după executarea tuturor procedurilor necesare şi decizia CAS.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?