X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Facebook se cenzurează

23 noi. 2016,, 20:00   Externe
2291 0
Facebook se cenzurează pentru a putea pătrunde pe piața din China
Foto: minfin.com.ua

Facebook vrea să revină pe piața din China, iar pentru a reuși acest lucru a dezvoltat chiar un instrument de cenzură menit să convingă Beijingul să îi primească după o interdicție de șapte ani.


China este a doua economia mondială, așa că este de înțeles de ce rețeaua de socializare dorește să le facă pe plac autorităților.

Facebook a dezvoltat un program care împiedică postările să apară pe pagina utilizatorilor din anumite zone geografice, cu sprijinul CEO-ului Mark Zuckerberg, scrie ziarul, citând actuali şi foşti angajaţi ai gigantului, relatează The New York Times.

În luna martie, Zuckerberg s-a întâlnit cu cel considerat”ţarul” propagandei, Liu Yunshan, iar apoi Facebook a anunțat că ăși dorește să înțeleagă mai bine această țară.

„Am spus de mult că suntem interesaţi de China şi că petrecem timp să înţelegem şi să învăţăm mai mult despre această ţară”, a declarat Arielle Aryah, o purtătoare de cuvânt a Facebook într-un comunicat trimis prin e-mail agenţiei Reuters.
Electronic Frontier Foundation (EFF), o organizaţie care militează pentru o mai mare respectare a vieţii private online, a declarat pentru BBC că proiectul pare „extrem de îngrijorător”.

„Bravo angajaţilor Facebook, care au dezvăluit acest lucru celor de la New York Times”, a declarat Eva Galperin, o analistă de politică globală la EFF.

„Este bine să ştim că mai există oameni cu principii care lucrează acolo”, a adăugat ea.

Surse citate de NYT – actuali şi foşti angajaţi – au subliniat că, la fel ca multe alte programe informatice la care s-a lucrat, acest instrument ar putea să nu fie implementat vreodată.

Începând din 2009, singura modalitate de accesare a Facebook-ului în China este printr-o reţea privată – un program menit să „ascundă” locul în care se află utilizatorul şi să ocolească restricţii impuse pe plan local în accesarea Internetului.
Facebook, care are 1,8 miliarde de utilizatori activi, depune eforturi agresive să se extindă în afara actualei pieţe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?