X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

PSRM se pronunță pentru modificarea Constituției

23 noi. 2016,, 15:42   Politică
3510 4
Foto: noi.md

Socialiștii vor susține inițiativa de potrivire a Constituției la prevederile noii legi cu privire la procuratură, care stabilește că procurorul general este numit de președinte, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, notează NOI.md.


Potrivit formațiunii, inițiativa de modificare a Constituției va fi pusă în discuție la ședința plenară a Legislativului din această săptămînă.

„Insistăm asupra aprobării acestei inițiative. Ne-am asumat un angajament public de modificare a Constituției și noi credem că este singura cale posibilă de schimbare a situaţiei din acest domeniu total politizat și de lansare a unor reforme radicale în domeniu”, a punctat Igor Dodon.


Politicianul a menționat că procurorul general trebuie să fie „un om profesionist, onest, incoruptibil, curajos și independent de sistemul oligarhic și de tranzacțiile interpartinice”. Dodon și-a exprimat speranța că acesta va fi începutul reformei sistemului judiciar din Moldova.

Menționăm că noua lege a procuraturii, care prevede și un alt mecanism de numire în funcție a procurorului general, a intrat în vigoare pe 1 august 2016. Pînă la ora actuală, conform reglementărilor existente, procurorul general era numit de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?