Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Poliția de Frontieră dezminte informația apărută în presă

22 noi. 2016,, 17:05   Societate
3016 0

Poliția de Frontieră dezminte informația apărută în presă
Foto: border.gov.md

Încasarea amenzii de către polițiști la locul constatării încălcării nu se referă și la contravențiile din domeniul circulaţiei rutiere, notează NOI.md.


Precizarea a fost făcută Poliția de Frontieră, în condițiile în care mai multe agenții de știri au interpretat eronat o hotărîre a Guvernului, anunțînd că conducătorii auto vor putea să achite amenzile direct inspectorilor de patrulare.

Potrivit sursei citate, acest mecanism de încasare a amenzilor pe loc va fi pus în aplicare doar de Poliţia de Frontieră. Reprezentanții instituției argumentează că astfel va fi redus timpul de documentare a contravenţiei, ceea ce va permite călătorilor să continue deplasarea, inclusiv în situaţia cînd călătoresc cu trenul, autocarul, avionul, fără a crea dificultăţi celorlalţi pasageri aflaţi în trafic.

Precizăm că chitanţa de încasare a amenzii la locul constatării faptei va fi utilizată doar în cazul în care persoana va recunoaşte că este vinovată de săvîrşirea contravenţiei şi va accepta să plătească pe loc amenda. Acest proiect urmează a fi examinat la ședința de mîine a Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?