X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Unui fotbalist suedez îi va fi înălţat un monument în timpul vieții

22 noi. 2016,, 17:30   Sport
3581 0
Шведскому футболисту при жизни возведут памятник
Foto: theguardian.com

Fotbalistul suedez Zlatan Ibrahimovic ar putea apărea în curînd în faţa suporterilor sub forma unui monument.


Propunerea de a-i înălţa un monument sportivului în vîrstă de 35 de ani a fost înaintată de Uniunea Suedeză de Fotbal. Însuși Ibrahimovic a reacţionat pozitiv la această iniţiativă, comunică NOI.md.

Propunerea de a-i ridica monument lui Ibrahimovic a fost înaintată după ce el, pentru a 11-a oară în cariera sa, a obţinut titlul de cel mai bun fotbalist al anului în Suedia. După cum comunică eurosport.com, deja a fost prezentată copia miniaturală a viitorului monument. Potrivit sculptorilor, monumentul va avea înălţimea de 2,7 metri. Mai curînd, el va fi instalat la Stockholm, lîngă stadionul „Friends Arena”, unde selecţionata naţională de fotbal a Suediei susţine meciurile de acasă.

Reacţia lui Zlatan Ibrahimovic nu s-a lăsat mult aşteptată. Totodată, el nu s-a arătat deloc tulburat de faptul că sculptura în cinstea lui va fi instalată în văzul tuturor în timpul vieţii. „Este o onoare enormă pentru mine. Deseori se înalţă statui în memoria oamenilor deja decedaţi. Da, voi muri şi eu cîndva, dar statuia va rămîne acolo pentru totdeauna”, a declarat fotbalistul.


Zlatan Ibrahimovic şi-a finalizat cariera în selecţionata naţională a Suediei după Campionatul Europei 2016. Timp de 14 ani, el a apărat onoarea ţării sale la două campionate mondiale şi patru campionate ale Europei. Mai mulţi ani a fost căpitan al “cruciaţilor” (porecla selecţionatei Suediei pentru culorile echipamentului – n.red.). Actualmente, el continua să evolueze la nivel de cluburi. În vara anului 2016 el s-a transferat din echipa franceză “Paris Saint-Germain” la clubul “Manchester United”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?