X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dodon îl amenință pe Șalaru cu portretul lui Vlad Țepeș

22 noi. 2016,, 14:15   Politică
7470 18
Додон пригрозил Шалару портретом Влада Цепеша
Foto: radioiasi.ro

Igor Dodor a calificat drept o provocare recenta hotărîre a ministrului Apărării, Anatol Șalaru.


Fostul președinte al Partidului Socialiștilor (PSRM) care a cîștigat alegerile prezidențiale, i-a recomandat lui Șalaru să se pregătească pentru închisoare, unde în celulă va fi agățat portretul "demnului" reprezentant al istoriei românești Vlad Țepeș, relatează NOI.md.

Cîștigătorul alegerilor prezidențiale a declarat că cunoaște ce stă în spatele acestei hotărîri a ministrului Apărării. „Noi înțelegem foarte bine gestul și aluziile lui Șalaru. Dacă el (Șalaru – nota red.) crede că mă atinge cumva cu asta, atunci greșește amarnic. Eu personal sînt de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică pentru poporul nostru. Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, nu pe cele românești”, a reacționat Dodon la hotărîrea ministrului Apărării.

Potrivit lui Igor Dodon, pentru atentatul la istoria Moldovei și numeroasele încălcări ale legislației, pe numele lui Șalaru ar trebui intentată o cauză penală. „Șalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalități ale istoriei și culturii românești”. Pentru toate ilegalitățile sale, locul lui e la pușcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român – Vlad Țepeș, cu țeapa în mînă. Aceea va fi o imagine potrivită într-un loc potrivit pentru domnul, încă ministru, Șalaru”, a conchis Dodon.

Precizăm că în ordinul emis la 21 noiembrie Anatol Șalaru a dispus ca din birourile sediilor tuturor subdiviziunilor Forțelor Armate ale Moldovei să fie scoase toate fotografiile Comandantului Suprem, care este, totodată, președinte. El a îndemnat ca fotografiile acestora să fie înlocuite cu cele ale conducătorilor, eroilor naționali și personalităților din cultura românească.

Cîștigînd cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, Igor Dodon a fost ales, totodată, Comandatul Suprem al Forțelor Armate ale Moldovei. El se bucură de susținerea a 52,1 la sută dintre alegători, pe cînd concurenta lui, Maia Sandu, a acumulat 47,89 la sută din voturi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?