Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Analist politic, despre problemele de imagine ale PL și PSRM

22 noi. 2016,, 14:50   Politică
5355 4

Analist politic, despre problemele de imagine ale unor partide
Foto: europalibera.org

După finalizarea campaniei electorale, unele partide de la guvernare, dar și din opoziție, vor trebui să se îngrijească mai mult de imagine, consideră analistul politic Igor Volnițchi, citat de NOI.md.


Într-un interviu pentru Europa Liberă, Volnițchi a explicat că acest deziderat îi vizează pe liberali în primul rînd, după ce liderul lor, Mihai Ghimpu, a obținut mai puțin de 2% în primul tur al alegerilor. Potrivit lui, declinul poate continua dacă partidul nu-și va reevalua poziția în cadrul ecuației guvernamentale.

„Pentru cei din Partidul Liberal este acum foarte important să găsească un echilibru între a rămîne în coaliția de guvernare și a asigura acea stabilitate pe care ei și-au dorit-o, au anunțat-o ca prioritate încă în ianuarie 2016, cînd s-a învestit în funcție actualul guvern. Iar pe de altă parte, trebuie să fie o oarecare distanțare de actuala coaliție de guvernare, pentru că ceea ce a ținut PL în viață în toți acești ani a fost identitatea clară pe care o aveau liberalii. Acum această identitate politică a lor este foarte afectată, ștearsă, murdărită”, a remarcat Volnițchi.

Politologul afirmă că Partidul Liberal, dar și celelalte formațiuni care se luptau pentru voturile din segmentul unionist au suferit un eșec în această campanie prezidențială.

Cu probleme de imagine s-ar putea confrunta și Partidul Socialiștilor, afirmă Igor Volnițchi, după ce Igor Dodon s-a retras, fie și formal, de la șefia partidului. Potrivit lui, socialiștii vor fi nevoiți să aleagă un lider care să mențină la nivel ratingul partidului, pentru a nu pierde din poziții în fața electoratului.

„Acum, noul lider al PSRM, care urmează să fie ales în luna decembrie, va trebui să depună maxime eforturi pentru ca, odată cu plecarea lui Igor Dodon, să nu scadă ratingul, adică să se ridice la un nivel comparabil cu cel pe care l-a avut anterior noul președinte”, a notat Igor Volnițchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?