X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Suspendarea medaliilor lui Iovu și Cîrîcu va fi contestată la CAS

22 noi. 2016,, 13:30   Sport
2827 0
Лишение Йову и Кырыку медалей оспорят в CAS
Foto: kp.md

Federația de Haltere intenționează să conteste hotărîrea Comitetului Olimpic Internațional (COI) privind retragerea medaliilor olimpice cîștigate de Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu.


Recursul împotriva hotărîrii COI va fi remis CAS (Curtea de Arbitraj Sportiv). Acest lucru l-a comunicat Secretarul general al Federației de Haltere Alexandru Groapă în cadrul unui interviu oferit NOI.md.

Situația privind retragerea medaliilor halterofililor moldoveni va fi discutată la ședința extraordinară a Federației care se preconizează să se desfășoare pînă la finele acestei săptămîni. Potrivit declarației lui Alexandru Groapă, doar după ședință se va putea vorbi la concret despre reacția Federației la hotărîrea COI. Totodată, el s-a arătat convins că, cel mai probabil, va depus un recurs la CAS împotriva acestei hotărîri.

„Hotărîrea COI ne-a luat prin surprindere. Imediat s-a decis să se convoace ședința extraordinară a Federației, la care noi vom discuta această chestiune. Nimeni din Federație nu intenționează să iasă cu declarații oficiale în acest sens pînă la ședință. Dar, în mod univoc, noi intenționăm să beneficiem de dreptul de a depune un recurs împotriva acestei decizii și vom pregăti o acțiune la CAS”, a spus Groapă în interviul oferit NOI.md.

Totodată, reporterul NOI.md nu a reușit să obțină comentariul președintelui Federației de Haltere Tudor Casapu. Serviciul de presă al Comitetului Național Olimpic și Sportiv s-a abținut de la comentarii.

Precizăm că COI a retras medaliile de bronz ale sportivilor moldoveni Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu, cîștigate la Olimpiada 2012 la Londra. Reprezentanții COI au explicat această hotărîre prin faptul că sportivii au fost depistați pozitiv la un control antidoping repetat, în urma căruia în sîngele lor a fost găsit steroidul turinabol care face parte din grupul substanțelor stimulatoare. Ei au fost lipsiți de medaliile olimpice și au solicitat să li se întoarcă premiul bănesc în valoare de 80 de mii de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?