Transnistria stiri: 1396
Eurovision stiri: 502

Regretă sau nu Năstase că s-a retras din cursa electorală

18 noi. 2016,, 12:42   Politică
6663 10

Foto: jurnal.md

Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, susține că nu regretă decizia de a ceda în favoarea Maiei Sandu la acest scrutin prezidențial nici acum, după aflarea rezultatelor alegerilor, notează NOI.md.


Activistul recunoaște că mulți dintre colegii săi de partid s-au opus acestei decizii, dar spune că a preferat să recurgă la o acțiune democratică. „Au fost supărări și înainte de anunțarea rezultatele scrutinului, și acum, sînt diferite stări de spirit în cadrul unui partid. Mai multă lume consideră că aș fi avut mai multe șanse ca Maia Sandu. Eu cred însă că decizia a fost una corectă, am demonstrat întregii lumi – ați văzut și reacțiile de peste ocean, și reacțiile din Europa – că și în Moldova se poate face politică cu dragoste față de țară”, a explicat Năstase în cadrul emisiunii "Interpol".

Liderul „DA” este de părere că cele două formațiuni mai au o șansă „să dea lovitura de grație actualului regim” în cadrul alegerilor parlamentare din 2018. Politicianul nu a spus însă explicit dacă partidele vor participa în comun la următorul scrutin parlamentar.

„Platforma DA, împreună cu PAS, a devenit un centru de atracție politică pentru toți adepții parcursului proeuropean, ai democrației. În momentul de față politicieni duplicitari de genul lui Ghimpu și Leancă trebuie să dispară. În jurul acestor două partide trebuie să ne consolidăm societatea și să dăm lovitura de grație ”, a conchis Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?