X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un grup de boxeri moldoveni vor concura la Sankt Petresburg

17 noi. 2016,, 17:49   Sport
3152 0

Un grup de boxeri moldoveni vor concura la Sankt Petresburg
Foto : moldpres.md

Șase boxeri moldoveni vor participa la Campionatul Mondial de tineret, care a demarat astăzi la Sankt Petersburg (Rusia), relatează MOLDPRES.


Aceștia sînt următorii pugiliști: Victor Vacula (52 kg, Tiraspol), Ion Caragia (56 kg, Hîncești), Alexandru Paraschiv (60 kg, Chișinău), Egor Bejenaru (64 kg), Ahmed Cemortan (69 kg) și Dumitru Gumen (75 kg), toți de la Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni).

Liderii lotului sînt Egor Bejenaru, medaliat cu bronz la Campionatului European și Alexandru Paraschiv, premiant al Campionatului European de juniori anul curent. ”Personal leg mari speranțe și de evoluarea lui Dumitru Gumen, elev la Colegiul Național al Poliției de Frontieră din Ungheni. Este un boxer sîrguincios, talentat. Am găsit cu conducerea instituției limbaj comun în ceea ce privește programul de antrenamente, cantonamente în vederea participării la Mondiale. De asemenea, trag nădejde că și ceilalți membri ai lotului vor avea evoluții meritorii”, a declarat pentru agenție în ajunul deplasării Antrenorul Emerit Petru Caduc.

La actuala ediție a Mondialelor de tineret participă 351 boxeri din 72 de țări. Turneul se va încheia pe 26 noiembrie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008, China), campion european (Ankara, 2011).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?