Vocea diasporei

„Ecodava” cere Primăriei să înceteze defrișarea în masă a arborilor (VIDEO)

„Ecodava” cere Primăriei să înceteze defrișarea în masă a arborilor (VIDEO)
«Ecodava» требует от примэрии прекратить массовую вырубку деревьев (ВИДЕО)
 Foto: noi.md

Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava”, în cadrul unei conferințe de presă, a solicitat Primăriei Municipiului Chișinău să înceteze defrișarea în masă a arborilor de pe aleile capitalei.


În caz contrar, reprezentanții Fundației amenință că se vor adresa în judecată, informează NOI.md.

Potrivit vicepreședintelui „Ecodava”, Igor Sîrbu, cadrul legal prevede că pentru defrișarea unui singur arbore este nevoie de prezentarea a circa 11 acte, însă de multe ori multe dintre acestea lipsesc. Vinovat de situație s-ar face cumetrismul din sistem și faptul că organele responsabile de spațiile verzi sînt controlate de Partidul Liberal, din care face parte și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Întreaga țară și capitală s-a transformat într-un șantier al defrișărilor. Fondul forestier constituie doar 12,7% din teritoriul Republicii Moldova, iar, din păcate, cei care trebuie să apere acest fond, începînd cu simpli pădurari pînă la înalți funcționari din Ministerul Mediului, încalcă legea”, a declarat președintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava”, Oleg Sclifos.

El susține că autoritățile publice locale, sub pretextul că doi arbori sînt bolnavi, au defrișat alți zeci de copaci, iar cei plantați se află într-o stare proastă și nu se știe dacă vor ajunge la vîrsta maturității.

„Cerem autorităților responsabile din Chișinău să stopeze defrișările ilegale din capitală. Noi am încercat pe cale pașnică să luptăm cu ei, dar nu ajută. Din acest motiv, vom recurge la alte metode, mult mai drastice. Vom cere inițierea dosarelor penale și pedepsirea celor vinovați de aceste fărădelegi”, a conchis Oleg Sclifos.Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

Da 19 noi. 2016,, 14:07

Sustinem intru totul pe cei care ridica problema copacilor din Chisinau si toata republica. Este o batae de joc fata de copaci si natura. Intradevar iti face impresia ca-i tae pentru lemne. Acestea nu sint specialisti in domeniu. E necesar urgent de intreprins masuri. In scurt timp v-om raminea fara copaci in Chisinau. Vara, posibil sa nu mai ai unde te da la umbra.

pnhru 18 noi. 2016,, 05:44
Deleted
NOI 17 noi. 2016,, 16:54
Deleted
Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load