X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Marea Britanie recunoaşte importanţa alegerilor din Moldova

16 noi. 2016,, 22:59   Politică
3363 1

Foto: independent.md

Marea Britanie recunoaşte importanţa alegerilor care au avut loc recent în Republica Moldova, cînd cetăţenilor le-a fost oferită posibilitatea să-şi exercite dreptul democratic în cadrul primelor alegeri prezidenţiale directe din ultimii 20 de ani.


Marea Britanie se aliniază concluziilor Biroului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) - şi a altor misiuni internaţionale de observatori - că aceste alegeri au fost, în mare parte, organizate într-un mod corect şi democratic.

"Cu toate acestea, notăm că reflectarea campaniei electorale de către unele posturi de televiziune nu a fost efectuată într-un mod imparţial, ceea ce a avut un impact negativ asupra mediului electoral în general. Ne aliniem şi îngrijorărilor referitoare la lipsa de transparenţă în finanţarea campaniei electorale şi utilizarea abuzivă a resurselor administrative în timpul acesteia. Este regretabil faptul că unii alegători, atît din ţară cît şi din afara ei, nu au avut posibilitatea să participe la alegeri. Recunoaştem aceste îngrijorări a unei părţi a electoratului, dar este important ca aceştia să îşi facă viziunile cunoscute într-un mod paşnic şi democratic. Este la fel de important ca şi autorităţile Republicii Moldova să-şi îndrepte eforturile spre soluţionarea problemelor identificate şi să implementeze recomandările formulate de către BIDDO/OSCE pentru oricare alte viitoare alegeri" notează sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?