X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În raionul Râşcani s-a încheiat reconstrucţia unei staţii de epurare

16 noi. 2016,, 13:46   Societate
2750 1

В Рышканском районе завершилась реконструкция станции по очистке воды
Foto: agora.md

În raionul Râşcani s-au încheiat lucrările de construcţie a unei staţii de epurare.


Staţia va asigura epurarea apelor uzate din satul Duruitoarea Veche şi oraşul Costeşti.

Lucrările de construcţie s-au desfăşurat în ultimele cinci luni.

Surse din cadrul Agenţiei de dezvoltare regională Nord (ADR Nord) au relatat pentru INFOTAG că finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a staţiei de epurare a încheiat realizarea celuia de-al şaselea subproiect din cadrul proiectului "Îmbunătăţirea serviciilor de apă şi canalizare în raionul Râşcani".

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a spus la ceremonia de lansare a staţiei că "modernizarea infrastructurii necesare pentru aprovizionarea cu apă potabilă şi epurarea apelor uzate va permite ca aceste localităţi de frontieră din raionul Râşcani să devină mai atractive inclusiv pentru investitori".

Potrivit primarului de Costeşti, Nelu Glasu, în satul Duruitoarea Veche deja se atestă un interes mai mare din partea tinerelor familii de a-şi procura acolo case, natalitatea crescând uşor în ultimii ani.

Prima etapă de construcţie a staţiei permite extinderea cu până la 300 metri cubi pe zi a volumului de apă epurat. Compania "Polimer Gaz Construcţii" a mai construit şi montat reţele de canalizare gravitaţională, reţele electrice, inclusiv transformatorul şi generatorul de avarie, a amenajat teritoriul staţiei de epurare şi a instalat un gard pentru împrejmuire.

Valoarea totală a lucrărilor de construcţie şi modernizare a staţiei de epurare este de 6,189 mil. lei, oferiţi de Guvernul Germaniei prin intermediul proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", gestionat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?