Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Sandu adresează un mesaj alegătorilor săi

15 noi. 2016,, 11:58   Politică
13924 39

Foto: blogspot.com

Liderul PAS, Maia Sandu, își îndeamnă alegătorii să semneze un demers prin care alegerile prezidențiale să fie declarate nule, informează NOI.md.


Aceasta le-a solicitat votanților săi ajutorul în documentarea tuturor încălcărilor depistate în ziua alegerilor, care, în opinia ei, au fost suficiente pentru a invalida rezultatele scrutinului din 13 noiembrie.

„Zeci de mii de cetățeni din diasporă, alungați de acasă de sărăcie și corupție, nu au putut să-și exprime dreptul constituțional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă. Grave sînt și erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja la cîteva secții de votare.

Neelucidată rămîne și situația alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduși în mod organizat și avem semnale că aceștia ar fi fost plătiți să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sînt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decît cele 69.027 de voturi!”, se arată în declarația Maiei Sandu.

Liderul PAS a amintit că toate probele cu privire la fraudarea alegerilor trebuie prezentate autorităților pînă pe 16 noiembrie curent. „Haideți să ne apărăm voturile pînă la capăt”, a îndemnat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?