Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cum s-au schimbat în Moldova preţurile la combustibili

15 noi. 2016,, 09:30   Economie
3712 0
Как изменились цены на топливо в Молдове?
Foto: mail.ru

În luna octombrie 2016, prețurile la combustibili s-au majorat cu 1,7% față de nivelul lunii precedente, relatează NOI.md.


După cum a comunicat Banca Naţională a Moldovei, evoluția ascendentă a acestora a fost influențată de creșterea tuturor subcomponentelor. Dinamica acestora este rezultatul majorării de prețuri la benzină și motorină efectuate de companiile petroliere în luna de referință și este în concordanță cu prevederile noii metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere stabilite de ANRE, precum și cu traiectoria prețurilor la petrol pe piața internațională și deprecierea monedei naționale.

Conform ultimelor modificări legislative, ANRE va stabili peste fiecare 14 zile, marţea, numai prețurile-plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei, nu și cele pentru comercializarea gazului lichefiat.

Conform statisticii oficiale, prețurile la gazul din butelii s-au majorat cu 4,4%. În același timp, prețurile la lemne pentru foc au crescut cu 2%. Această evoluție poate fi atribuită atît cererii sporite odată cu începerea sezonului de încălzire, cît și acțiunilor autorităților efectuate pentru a diminua tăierea pădurilor. În același timp, prețurile la combustibilul lichid și cărbunele de pămînt s-au majorat, respectiv, cu 2,3% și 0,7%.

Ritmul anual al creșterii prețurilor la combustibili în luna octombrie 2016 a constituit minus 1,1%, fiind cu 0,7 puncte procentuale superior celui din luna precedentă și cu 3,2 p.p. inferior celui înregistrat în luna octombrie anul trecut.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?