X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Candu: Toți avem de învățat lecții după acest scrutin

14 noi. 2016,, 12:04   Politică
9102 7

Foto: noi.md

Este un exercițiu nou pentru Republica Moldova, să aibă președinte de stînga și guvernare de dreapta. Astfel a comentat președintele Parlamentului, Andrian Candu, rezultatele alegerilor prezidențiale, în cadrul cărora Igor Dodon a obținut victorie, notează NOI.md.


„Îl felicit pe președintele ales, Igor Dodon, dar și pe contracandidatul lui, Maia Sandu. Ambii au trecut printr-o campanie grea. Șeful statului are sarcina să fie președintele întregii națiuni și al fiecărui cetățean în parte. Viitorul european al Republicii Moldova nu depinde de un singur om, fie el chiar președinte”, a declarat Andrian Candu.

Potrivit spicherului, alegerile președintelui au arătat că Moldova este foarte divizată, din cauza promovării unor teme exagerate sau false. Pentru următoarea perioadă este important ca toți să depunem eforturi pentru consolidarea societății, spune Candu.

„Este un exercițiu nou pentru Moldova, să aibă președinte de stînga și guvernare de dreapta. Dar și așa, vom avea o colaborare instituțională constructivă cu președintele nou ales de către cetățeni, în limitele foarte bine delimitate de Constituție și în interesul cetățenilor”, a adăugat Candu.

Președintele Legislativului a salutat implicarea masivă a diasporei și cetățenilor din stînga Nistrului în alegeri. „Votul oamenilor din Bender, Dubăsari, Comrat sau Londra are aceeași valoare. Sîntem o singură țară și avem obligația să asigurăm dreptul cetățenilor noștri să voteze și să-și aleagă președintele. Sigur însă, toți avem lecții de învățat după acest scrutin”, punctat Andrian Candu. Acesta a îndemnat toate forțele politice, dar și societatea să depășească cît mai curînd emoțiile legate de scrutinul prezidențial, astfel încît toate instituțiile statului să revină la regimul normal de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?