X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cum arată datele numărătorii paralele a voturilor – „Promo-LEX” (VIDEO)

14 noi. 2016,, 11:49   Politică
4503 0

Foto: promolex.md

Observatorii Asociației „Promo-LEX” au făcut publice rezultatele numărătorii paralele a voturilor, care diferă parțial de cele prezentate de CEC, comunică NOI.md.


Potrivit calculelor Asociației, care nu cuprind însă o parte dintre procesele verbale de peste hotarele țării, Igor Dodon a acumulat 55,5% (circa 820 de mii de voturi), iar Maia Sandu – 44,5% (circa 710 mii de voturi).

Șeful misiunii de observare a alegerilor, Pavel Postică, a precizat că procesul de numărare a voturilor a decurs fără abateri. „Nu sînt discrepanțe majore în numărarea voturilor. Asta ne permite să zicem că procesul a decurs în linii generale normal. Nu putem aprecia dacă au fost sau nu fraudate alegerile, asupra acestui lucru trebuie să se pronunțe organele de drept. Rolul nostru a fost să prezentăm carențele procesului electoral. În ce măsură aceste carențe pot influența rezultatele, este rolul organelor electorale să se pronunțe”, a declarat Postică.

Pe parcursul nopții de ieri, observatorii au constatat prezența nejustificată a unor peroane străine în secțiile de vot, în 55 de cazuri. Acte de violență sau intimidare au fost înregistrate în circa 20 de secții de vot, în patru cazuri fiind implicați simpatizanții lui Igor Dodon, în două – ai Maiei Sandu, iar în alte 14 – persoane neidentificate.

Transportarea organizată a alegătorilor a avut loc la opt secții de votare, fiind implicate 47 de mijloace de transport. Observatorii „Promo-LEX” au mai constatat că în total au fost înregistrate 3601 plîngeri din partea alegătorilor, dintre care 560 de peste hotare.

În ceea ce privește numărul votanților din regiunea transnistreană, potrivit estimărilor „Promo-LEX”, la scrutinul de ieri au votat maximum 17.600 de alegători din strînga Nistrului. Aceștia au putut să-și exercite dreptul la vot în 30 de secții de votare, pe liste suplimentare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?