X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Vladimir Thoric: „La Moscova, în turul doi participă mult mai mulți alegători”

13 noi. 2016,, 17:10   Politică
2555 0

Vladimir Thoric: „La Moscova, în turul doi participă mult mai mulți alegători”
Foto: europalibera.org

Vladimir Thoric este trimisul RISE Moldova în capitala Rusiei, unde urmăreşte mersul votării la secţia nr. 318 din incinta Academiei de Arte din Moscova.


Este doar una din cele 8 secţii de votare deschise în Rusia. Potrivit lui, În turul doi participă mult mai mulți alegători. Către ora douăsprezece, ora Moscovei, la o secție de votare la care am fost prezent au venit mai mult de 1000 de oameni. Asta în timp ce în primul tur au votaseră pînă la 1000 de persoane în ambele secții de votare. Deci, oamenii s-au mobilizat și acest lucru este vizibil.”, susține jurnalistul.

Thoric menționează că este vorba despre cetăţeni moldoveni care au plecat din Moldova deoarece nu au avut locuri de muncă. “Ei afirmă că într-adevăr au venit cu bună voință pentru a vota în al doilea tur decisiv.”, susține el. Îmntrebat dacă cele 6000 de bvuletine de vot vor fi suficiente , acesta a spus: Ținînd cont de faptul că la Moscova locuiesc în jur de 300 de mii de concetățeni de-ai noștri, mai mulți observatori ajung la concluzia că cele două secții de votare nu sunt suficiente pentru ca toți doritorii să-și exercite dreptul la vot.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?