Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deputat: Modificarea Constituției nu este printre prioritățile Parlamentului

11 noi. 2016,, 13:01   Politică
2279 2

Foto: deschide.md

Deși, după modificarea procedurii de alegere a procurorului general, Legislativul urma să ajusteze Constituția la prevederile noii legi a procuraturii, acest obiectiv nu este deocamdată pe agenda Parlamentului. Declarația aparține șefului fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, citat de NOI.md.


Deputatul susține că membrii Biroului au refuzat să includă acest subiect pe ordinea de zi a ședințelor plenare. Potrivit lui, atunci cînd a fost adoptată Strategia de reformare a sectorului justiției, una dintre priorități era aducerea în concordanță a Constituției cu prevederile noii legi a procuraturii.

„Reamintesc că pe 3 noiembrie a expirat termenul de șase luni de cînd a fost primit avizul pozitiv al Curții Constituționale pentru a opera aceste modificări în Constituție, respectiv de la data de 3 noiembrie acest proiect trebuia inclus în procedurile Parlamentului. Propunerea nu a fost însă susținută de membrii Biroului permanent. Sîntem nedumeriți de această decizie, motivele nu au fost invocate. Este o sfidare a acestui proces, trebuie de urgență să operăm modificările ce se impun”, a explicat Deliu.

Menționăm că, potrivit noii legi a Procuraturii, procurorul general nu va mai fi numit de Parlament, la propunerea președintelui Legislativului, așa cum este în prezent, ci de către şeful statului, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor. Această modificare intră în contradicţie însă cu prevederile Constituţiei. Modificarea urma să fie făcută după intrarea în vigoare a noii legi a procuraturii, fapt ce nu s-a mai întîmplat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?