X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trump, la Casa Albă. Obama îl primește pe președintele ales al SUA

10 noi. 2016,, 19:00   Externe
3021 1

Трамп прибыл на встречу с Обамой в Белый дом
Foto: libertatea.ro

Barack Obama îl primește pe președintele ales Donald Trump la Casa Albă, în scurt timp.


Întîlnirea dintre cei doi se anunță a fi una stingheră, însă reprezintă un prim pas către un transfer lin al puterii în urma victoriei surpriză a miliardarului, relatează Reuters.

UPDATE 17.45: Donald Trump este așteptat din clipă în clipă la Casa Albă. În urmă cu puțin timp, președintele ales al SUA a coborît din avionul său de la baza aeriană din Arlington, alături de Melania Trump, viitoarea Prima Doamnă a SUA.

Barack Obama și Donald Trump nu au avut aproape niciodată contacte directe pînă acum. Mai mult, Donald Trump a fost liderul mișcării care a pus sub semnul întrebării faptul că Obama s-a născut în Statele Unite – pentru a deveni preşedinte al SUA, o persoană trebuie să se fi născut pe teritoriul american.

Abia în timpul campaniei electorale, Donald Trump a afirmat că președintele Obama s-a născut în SUA. Asta deși, cu mai mulți ani în urmă, miliardarul l-a determinat pe liderul de la Casa Albă să-și publice certificatul de naștere.

Totodată, în timpul campaniei, miliardarul a promis că va anula cele mai importante realizări politice ale lui Obama, după ce va fi învestit în funcţie, pe 20 ianuarie. În plus, el l-a numit pe liderul de la Casa Albă drept “cel mai prost președinte din istoria SUA” și l-a acuzat că, împreună cu Hillary Clinton, a dus la crearea grupării jihadiste Statul Islamic.

De partea cealaltă, Obama a făcut campanie cu înflăcărare pentru rivala lui Trump, Hillary Clinton, şi l-a descris pe republican drept o persoană cu un temperament nepotrivit pentru a deveni preşedinte şi cu o lipsă de pregătire periculoasă, care nu ar trebui să primească, în niciun caz, codurile nucleare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?