Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Germania vor circula primele trenuri care nu poluează

10 noi. 2016,, 17:40   Externe
3090 0

В Германии представили первый в мире водородный поезд
Foto: zn.ua

Germania este pe punctul de a deveni prima ţară care inaugurează o serie de trenuri de pasageri care vor emite doar apă şi aburi.


Astfel, au fost comandate 14 trenuri de acest fel, produse în Franţa, şi după proceduri de aprobare, vor fi puse în funcţiune în luna decembrie a anului 2017, pe ruta Buxtehude–Bremervörde–Bremerhaven–Cuxhaven.

Trenul Coradia iLint este primul tren produs la scară largă, care poate călători pe distanţe lungi şi care are drept combustibil hidrogenul. Mai mult, nu face gălăgie. Elementelor combustibilului le este adăugat hidrogenul, care este combinat cu aerul ambiental şi, astfel, se produce energia electrică necesară pentru a pune trenul în funcţiune.

Stocarea energiei este asigurată de către ionii de litiu, care acumulează energia şi o suplimentează atunci cînd se simte nevoia unui sistem inteligent de management al energiei.

Altsom promite să asigure infrastructura de alimentare cu hidrogen, mărindu-se astfel investiţiile pentru acest tip de trenuri. Mai mult, compania procură hidrogen de la plantele chimice care elimină hidrogenul.

Olanda, Danemarca şi Norvegia au fost, de asemenea, interesate de achiziţionarea acestui tren.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?