Cînd va fi asigurat accesul la materialele dosarului Filat

Caracterul închis al ședințelor de judecată în dosarele de rezonanță a constituit unul dintre subiectele Forumului moldo-român în domeniul justiției, desfășurat astăzi la Chișinău, relatează NOI.md.


Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a ținut să explice ce i-a determinat pe procurorii care instrumentează dosarele mari de corupție precum cel în care figurează fostul premier Vlad Filat să ceară ca procesele de judecată să aibă loc cu ușile închise.

„Eu aș vrea să cred că totuși societatea așteaptă rezultate de la justiție, și mai puțin este interesată de «spectacolul justiției». Acest caz este de o natură care nu a mai fost în Republica Moldova. Este un caz care a exercitat o presiune enormă asupra procurorilor, a generat un atac fără precedent asupra instituției noastre. Au fost orientate toate forțele împotriva noastră. Este greu să faci promisiuni martorilor că nu vor avea de suferit după ce vor depune mărturii”, a explicat Harunjen.

Procurorul interimar a mai menționat că după ce dosarul fostului premier va trece prin toate instanțele de judecată, inclusiv la CEDO, iar procesul va fi consumat, societatea va avea acces nelimitat la această cauză penală.

„Credeți-mă că pentru noi, din punctul de vedere al PR-ului, ar fi fost mult mai benefic ca procesul să fie public, deoarece acest vid de informații a făcut să apară speculații. Așteptăm să fie pronunțată sentința, după care veți avea acces la toate materialele dosarelor”, a punctat Harunjen.

Publicitate


Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Эмилит 10 noi. 2016,, 17:08

Хотелось бы получить доступ и к другим телам Кто. Своровал милиард думаю они ходят вокруг Хорунжена

captcha

PRIVESC EU

Întrebarea zilei Toate

load